ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Νανοτεχνολογία στην Ιατρική… και μικροτσίπ… (βίντεο)

 

https://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/339513/dyo-forum-epistimoniko-synedrio-stin-athina-apo-tin-antigiransi-mexri-tin-nanotexnologia

[ … Κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές όλων των ειδικοτήτων, θα συζητήσουν (σ.σ. πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16 και 17 Απριλίου 2016 στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO) , μέσα σε δώδεκα επιστημονικές ημερίδες (που υποστηρίζονται από δώδεκα ελληνικούς επιστημονικούς φορείς), εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ και τον ΣΦΕΕ, για τις τελευταίες μεγάλες προκλήσεις στο χώρο της επιστημονικής έρευνας, για τους νέους στόχους των φαρμακευτικών και μη ουσιών, για την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών, καθώς και για πλήθος άλλων επιστημονικών επιτευγμάτων.
H Παιδιατρική, η Αθλητιατρική, η Αντιγήρανση, η Μαιευτική-Γυναικολογία, η Καρδιαγγειακή Ιατρική, η Κοσμητολογία, η Φαρμακευτική, η Νανοτεχνολογία, ο διαβήτης και ο καρκίνος του μαστού, η παχυσαρκία και ο μεταβολισμός, είναι μερικές από τις επιστημονικές περιοχές που θα αποτελέσουν πεδίο συζήτησης κατά τη διάρκεια του ΔΥΟ Forum. … ]

…………………………………………………..

Νανοτεχνολογία

Τα νανοϋλικά είναι χημικά προϊόντα πολύ μικρής κλίμακας. Η δομή τους

https://echa.europa.eu/el/-/chemicals-in-our-life-hot-topics-nanotechology

κυμαίνεται από 1 έως 100 νανόμετρα περίπου σε μία τουλάχιστον διάσταση. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην τελεία που υπάρχει στο τέλος αυτής της πρότασης μπορούν να χωρέσουν από 8.000 έως 800.000 νανοσωματίδια, το ένα δίπλα στο άλλο.

Ορισμένα νανοϋλικά απαντούν στη φύση, όπως ο καπνός, η αιθάλη, η σκόνη ή η άμμος. Άλλα χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό: Η αιθάλη και η πυριτία χρησιμοποιούνται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Άλλα τεχνητά νανοϋλικά σχεδιάζονται ειδικά για το μέγεθος και τις ιδιότητές τους. Έχουν μοναδικά και πιο έντονα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το ίδιο υλικό στην πιο συνήθη μορφή και στο κανονικό μέγεθός του. Οι φυσικοχημικές και οι (οικο)τοξικές ιδιότητες των νανοϋλικών μπορεί, συνεπώς, να διαφέρουν από αυτές της ουσίας χύδην ή των σωματιδίων μεγαλύτερου μεγέθους. Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών τους, τα νανοϋλικά προσφέρουν τεχνικές και εμπορικές δυνατότητες, αλλά μπορεί να δημιουργούν κινδύνους για το περιβάλλον και να εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του ανθρώπου και των ζώων.

Η νανοτεχνολογία είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται ταχύτατα. Κατασκευάζονται ολοένα και περισσότερα νανοϋλικά. Αυτά ενσωματώνονται σε προϊόντα που κυκλοφορούν ήδη στην ευρωπαϊκή αγορά, για παράδειγμα μπαταρίες, επιχρίσματα, αντιβακτηριακά ενδύματα, καλλυντικά και τρόφιμα.

Τα νανοϋλικά χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ελαφριών, ισχυρών υλικών για εφαρμογές όπως εξαρτήματα οχημάτων και αθλητικός εξοπλισμός. Τα επιχρίσματα που περιέχουν νανοϋλικά κάνουν τις επιφάνειες πιο ανθεκτικές στη φθορά ή στη βαφή, π.χ. σε εφαρμογές του κλωστοϋφαντουργικού τομέα. Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής απόδοσης βασίζονται σε υπολογιστική ισχύ που επιτυγχάνεται με τη χρήση νανοϋλικών. Τα νανοϋλικά χρησιμοποιούνται επίσης σε ιατρικές εφαρμογές και σε καλλυντικά. Παραδείγματα νανοϋλικών σε  καταναλωτικές ή βιομηχανικές εφαρμογές αποτελούν π.χ. η συνθετική άμορφη πυριτία, τα πυριτικά άλατα, το διοξείδιο του τιτανίου, το οξείδιο του ψευδαργύρου, το οξείδιο του αργιλίου, τα οξείδια του σιδήρου, το ανθρακικό ασβέστιο, ο χρυσός, ο άργυρος και η αιθάλη. Πολλές χρωστικές και υλικά πλήρωσης που έχουν παραχθεί και χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μεγάλους όγκους είναι νανοϋλικά σύμφωνα με τη σύσταση της ΕΕ για τον ορισμό των νανοϋλικών.

Τα νανοϋλικά περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού REACH και πρέπει να παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπό τους στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον. Όπως όλες οι χημικές ουσίες, μερικά μπορεί να είναι τοξικά και μερικά όχι. Η τοξικότητα εξαρτάται από τις διάφορες ιδιότητες του νανοϋλικού. Η νομοθεσία σχετικά με ειδικά προϊόντα, όπως η νομοθεσία περί βιοκτόνων ή περί καλλυντικών, λαμβάνει επίσης υπόψη την ανάγκη για πληροφορίες σχετικά με τα νανοϋλικά.

……………………………………………..

Νανοτεχνολία στην Ιατρική

………………………………………………………………………….

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ… ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ…

https://www.facebook.com/101336358128935/videos/235201537914949

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ