ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΚΡΗΤΗ. ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΔΟΛΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ !! “ΦΙΕΣΤΑ ΤΙΜΗΣ” ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ “ΕΠΕΣΑΝ ΗΡΩΪΚΩΣ” ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ” !!!

 

ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;  

Κρήτη: “Φιέστα” για να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

Μία απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση “Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών” προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά. Πρόκειται για εκδηλώσεις… μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από την κατάκτηση της Κρήτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, με κόστος 365 ευρώ! 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών που έπεσαν ηρωϊκώς!

Οπως αναφέρεται στη σελίδα:

“Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές KRETA MEMORIAL είναι μια αναμνηστική και κοινωνική εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει και να τιμήσει τη γενναιοδωρία του German Fallschirmjäger, ο οποίος πριν από 80 χρόνια πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης, επιτυγχάνοντας επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία, την αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury, καθώς και τη γενναιότητα συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολεμούσαν εναντίον των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις Αεροπορικές Δυνάμεις των φίλων χωρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στην επισκέψεις στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων κ.α.”

Αρναουτάκης: “Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη η εκδήλωση”

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δεκάδες ακροατές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή για το νησί την σχεδιαζόμενη εκδήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά “δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη αυτή η εκδήλωση”.

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το σοβαρό θέμα σχολίασε και ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό:

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!… ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ…

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση των προκλητικών εκδηλώσεων, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Δημοκρατία.

ΠΗΓΗ

………………………….

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ Δημοκρατία

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

{Δημοσιεύτηκε στις 20-5-2009 από τον Φ.Π. στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»}. {Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης . Ούτω επαναλαμβάνω το δημοσιευθέν σχόλιό μου για τη μάχη της Κρήτης}. Τιμή στον βετεράνο φιλέλληνα Νεοζηλανδό πολεμιστή . Συγχαρητήρια στην ηγεσία των Ε.Δ. για την ευαισθησία της στα εθνικά θέματα.

Συμπληρώνονται εφέτος {68} χρόνια από τον τιτάνιο αγώνα του κρητικού λαού εναντίον των σιδερόφρακτων δυνάμεων των Γερμανών, στις 20 Μαΐου του 1941. Ηταν μια γιγαντομαχία που συνετέλεσε τα μέγιστα στην τελική νίκη εναντίον των ναζιστών επιδρομέων. Κατόπιν δε της κατάκτησής της Kρήτης οργανώθηκαν ανταρτικά σώματα αντίστασης κατά των κατακτητών, που δημιούργησαν πολύ δύσκολη κατάσταση στους Γερμανούς .

Επίσης , η καθοριστική για την τελική έκβαση του πολέμου που ήταν η νίκη των Συμμάχων στο Ελ Αλαμέϊν, είχεν ως αφετηρία τους Κρητικούς αντάρτες , που υπέκλεψαν γερμανικό υπεραπόρρητο σήμα του Ρόμμελ προς τον διοικητή των κατοχικών στρατευμάτων Κρήτης στρατηγό «Αντρέ», για την εν λόγω μάχη. Ετσι ο στρατάρχης Μοντγκόμερι γνώριζε τις ακριβείς δυνάμεις και το σχέδιο της γερμανικής επίθεσης . Οσο για τον αρχηγό της Α.Ε.Α.Κ. {Ανωτάτη Επιτροπή Αγώνος Κρήτης} που κατάφερε αυτό τον άθλο δικηγόρο «Ανδρέα Πολέντα» , αυτός εκτελέστηκε μαζί με τον ασυρματιστή που έστειλε το σήμα από τα όρη της Σπάθης του νομού Ρεθύμνης , με τον ασύρματο της «Advance Force 133» στο Σ.Σ.Μ.Α. {Συμμαχικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής} «Απόστολο Ευαγγέλου» στις 22 Δεκεμβρίου 1942 στις φυλακές της Αγυιάς ! Αιώνια θα είναι η μνήμη τους .

Παρά δε τις χιλιάδες εκτελέσεις , ο περήφανος κρητικός λαός δεν τόβαζε κάτω, αλλά βροντοφωνούσε : «Εμείς κι’αν σκλαβωθήκαμε απ’των Ναζί τη μπότα , πάλι θα τα κερδίσουμε της λευτεριάς τα φώτα». Στις 20 Μαΐου 1941, οι Γερμανοί επετέθησαν εναντίον της Κρήτης με αερομεταφερόμενες επίλεκτες μονάδες της Βέρμαχτ . {Πρώτο Σύνταγμα Επίθεσης} του οποίου οι άνδρες θεωρούντο αήττητοι , της {7ης Μεραρχίας Αλεξιπτωτιστών} καθώς και άλλων μονάδων υποστήριξης συνολικής δύναμης {22.500} ανδρών περίπου, υπό την αρχηγία του στρατηγού των αλεξιπτωτιστών «Στούντεντ». Χρησιμοποίησαν επίσης {1280} αεροπλάνα εκ των οποίων τα {210} κατερρίφθησαν. Μεταξύ αυτών και το υπερόπλο της εποχής «Μέσερσμιτ 109».

Κι’αυτό διότι ήταν απαραίτητη η Κρήτη στους Γερμανούς, γιατί από αυτήν θα εφοδίαζαν τις υπό τον «Ρόμμελ» γερμανικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην Αφρική. Ηταν επίσης απαραίτητη για την εν συνεχεία αιφνιδιαστική επίθεση του Χίτλερ, εναντίον της μέχρι τότε συμμάχου του της Σοβιετικής Ενωσης . Ετσι το πρωΐ της 20ης Μαΐου 1941, κατόπιν έντονου βομβαρδισμού από τη «Λουφτβάφε», επιχειρήθηκε ρίψη αλεξιπτωτιστών η οποία υπήρξε καταστροφική για τους Γερμανούς . Από τους {2.000} ριφθέντες αλεξιπτωτιστές οι {1.450} εξοντώθησαν την πρώτη ημέρα . Οι δε υπόλοιποι θα εξοντώνοντο σε λίγες ώρες.

Η άμυνα της Κρήτης είχεν ανατεθεί στο Νεοζηλανδό στρατηγό «Bern Freyberg» {Μπερν Φράϋμπεργκ}, ο οποίος είχεν υπό τις διαταγές του άνω των {40.000 ανδρών Νεοζηλανδών Αυστραλών, Αγγλων και Ελλήνων, οι οποίοι είχαν ελαφρύ οπλισμό και ολίγα εφόδια . Ησαν δε κατάκοποι από τις συνεχείς μάχες και με χαμηλό ηθικό, λόγω της μέχρι τότε αήττητης γερμανικής πολεμικής μηχανής , καθώς δε ήσαν και εκτεθιμένοι στις συνεχείς επιθέσεις της γερμανικής αεροπορίας που εφορμούσε από την ιταλική τότε Δωδεκάνησο.

Ο αφοπλισμός της Κρήτης είχεν αρχίσει μετά από την επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου από τον τότε Βασιλέα Γεώργιο Β’ και τον Ιωάννη Μεταξά . Συνεχίσθηκε δε και το 1940 με το πρόσχημα της ενίσχυσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Μετά από τη συνθηκολόγηση και παρά το ότι, οι Κρήτες αξιωματκοί και οπλίτες της 5ης Μεραρχίας της Κρήτης , ζήτησαν να τους στείλουν στην Κρήτη, δεν τους έστειλαν. Τελικώς αυτοί παγιδεύθησαν στη Θεσσαλία και οι περισσότεροι πέθαναν από την πείνα στο στρατόπεδο της Λάρισας .

Επίσης η τότε ηγεσία δεν επεστράτευσε το λαό της Κρήτης, ούτε τον εξόπλισε , με αποτέλεσμα μετά την κατάρρευση του μετώπου , όσοι Κρητικοί συνελήφθησαν από τους Γερμανούς δεν θεωρήθησαν ως αιχμάλωτοι πολέμου, αλλά ως ελεύθεροι σκοπευτές και εκτελέσθησαν ομαδικώς !… Αν η 5η Μεραρχία είχε προωθηθεί στην Κρήτη και η διοίκησή της είχεν ανατεθεί σε Ελληνα στρατηγό με την εντολή να την υπερασπίσουν μέχρις εσχάτων, η Κρήτη δεν θα έπεφτε και θα επιχειρούσαν από αυτήν ο Βασιλέας και η κυβέρνηση ως ελεύθερο κράτος , και δεν θα ήσαν φιλοξενούμενοι της Αυλής του Αγίου Ιακώβου και του Φαρούκ .

Ακόμα και χωρίς την 5η Μεραρχία της Κρήτης, οι Γερμανοί δεν θα την κατελάμβαναν αν δεν κατόρθωναν να προσγειωθούν τα μεταγωγικά τους αεροπλάνα στο αεροδρόμιο του «Μάλεμε» και να αποβιβάσουν μια ορεινή μεραρχία με βαρέα όπλα υποστήριξης . Η κατάληψη του αεροδρομίου του Μάλεμε , καθώς και η καταλληλότητά του για την προσγείωση μεταγωγικών αεροπλάνων, αποδεικνύει την προχειρότητα των σχεδίων αμύνης της Κρήτης , από τον δις παρασημοφορηθέντα εν ζωή , με το ανώτατο βρετανικό μετάλλιο V.C. {Viktoria Cross}, Νεοζηλανδό υπερασπιστή της Κρήτης . Αν δεν κατόρθωναν τα γερμανικά μεταγωγικά αεροπλάνα να προσγειωθούν στο Μάλεμε, οι ριφθένες αλεξιπτωτιστές θα εξοντώνοντο μέχρις ενός και η Κρήτη θα παρέμενε Κάστρο άπαρτο.

Μια μεγάλη απόδειξη του επιτεύγματος των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, ήταν η πολεμική διάκρισή τους με το περιβραχιόνιο, που απεικόνιζε την Κρήτη το οποίον έφεραν αυτοί που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση «Ερμής», όπως ήταν η κωδική ονομασία αυτής της επίθεσης .

Κατά τη διάρκεια δε της Γερμανικής κατοχής της Κρήτης , αντάρτες Κρητικοί σε συνεργασία με τον «Σερ Πάτρικ Λι Φέρμορ», οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την απαγωγή το έτος 1944 του διοικητή των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων στην Κρήτη , στρατηγού Φον Κράιπε. Ο υπαρχηγός της ομάδας των Βρετανών Στάνλεϊ Μος έγραψε κατόπιν το βιβλίο με τίτλο : «MET BY MOON LIGHT» . Ο Σερ Πάτρικ μετά τη λήξη του πολέμου εγκαταστάθηκε μονίμως στη Μάνη.
Είχα την τύχη να είδω μετά πολλά έτη την επιτυχή παρουσίαση στην Tηλεόραση της ΕΡΤ που διοργάνωσε τη συνάντηση των επιζώντων ανταρτών με τον επίσης επιζώντα Γερμανό στρατηγό Φον Κράϊπε , που τελικώς του βγήκε σε καλό η εν λόγω απαγωγή του, διότι ούτω τελικώς του έσωσαν τη ζωή οι Κρήτες αντάρτες , που προέβησαν στην απαγωγή του και τον έστειλαν ως δώρο στο Σ.Σ.Μ.Α. {Συμμαχικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής}.

Κι’όμως το κορυφαίο και μοναδικό στον κόσμο ηρωικό αυτό κατόρθωμα της αντίστασης εναντίον των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων, έχει αποσιωπηθεί και έχουν ηρωποιηθεί κάποιοι που έκαναν αντίσταση εναντίον των … Ελλήνων και όχι οι λεβέντες Κρητικοί αντάρτες.

Βέβαια η κομμουνιστική προπαγάνδα που ηρωποίησε τους συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων κομμουνιστές , αισθάνονται μίσος για τους Κρητικούς αντάρτες γιατί εκτός από τη δράση τους εναντίον των κατοχικών δυνάμεων, μετά την αποχώρηση των Γερμανών, οι Εαμίτες επεχείρησαν να αιματοκυλίσουν και την Κρήτη, αλλά οι Κρητικοί οπλαρχηγοί , τους έκοψαν αμέσως το βήχα. Ετσι δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν και στην Κρήτη το όργιο σφαγής που επηκολούθησε στην υπόλοιπη Ελλάδα !

Αναφέρω ένα μικρό παράδειγμα για το πως ενεργούν οι Ελληνες πατριώτες :

Mετά από την αποχώρηση των Γερμανών από την Κρήτη , ο Αγγλος συνταγματάρχης «Monty Woodhouse» {Chris} Executive Special Operations αρχηγός των υπηρετούντων στην Ελλάδα βρετανών πρακτόρων της «Ιntelligence Service» , πρότεινε στον Κρητικό Οπλαρχηγό Καπετάν «Μανώλη Μπαντουβά την αυτονόμηση της Κρήτης μετά την πλήρη απελευθέρωση της Ελλάδδας. Ο καπετάν Μανώλης όμως όχι μόνο αρνήθηκε να το συζητήσει , αλλά τον συνέλλαβε και τον διέταξε να εγκαταλείψει αμέσως την Κρήτη .

Στις ημέρες μας οι κυβερνήτες μας ξεπουλάνε τα ποτισμένα με αίμα ελληνικό , τα Αγια Ελληνικά Χώματα για λίγα αργύρια .

Τιμή και δόξα στους ηρωικούς Κρητικούς αντάρτες και αιωνία θα είναι πάντοτε η μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης Ελλήνων , Αγγλων , Νεοζηλανδών και Αυστραλών , καθώς και των αδίκως εκτελεσθένων από τα λάθη και τις παραλείψεις της τότε ελληνικής ηγεσίας !

20-5-2009 Φ.Π.

 

ΠΗΓΗ:ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ