Ρεσιτάλ αστειότητας με ενδεχόμενο δόλο δόθηκε από την Ασημίνα Γκάγκα Αναπληρώτρια Υπουργό Υγεία όπου σε συνέντευξη της σε περιφερειακό κανάλι ενώ θα περιμέναμε να εστιάσει στην ετοιμότητα του συστήματος υγείας ανέφερε:
Οι περισσότεροι ασθενείς, της ζητάνε να τους συστήσει ένα γιατρό και την ρωτάνε με ποιο ποσό να τον ανταμείψουν, αφού ο περισσότερος κόσμος θέλει να δώσει μια ανταμοιβή στον χειρουργό του .
Αναρωτιόμαστε τέτοιες κατάπτυστες δηλώσεις πόσο βοηθάνε το σύστημα υγείας αλλά και πως αντιλαμβάνεται την θεσμική της θέση η κυρία Γκάγκα ως αναπληρώτρια υπουργείου έχοντας μάλιστα και την ιδιότητα του γιατρού.
Είναι αδιανόητο να νομιμοποιεί την παράνομη αμοιβή δια της συνήθειας και της νοοτροπίας δημόσια και να μην υπάρχει ποινική δίωξη.
Πως ένα τόσο σημαντικό θεσμικό πρόσωπο αναφέρει κάτι τόσο τραγικό και άδικο και περνάει ως φυσιολογικό από την δημοσιογραφία χωρίς καμία απάντηση και κανένα σχόλιο είναι άξιο απορίας.
Η θεσμοθέτηση του παράνομου χρηματισμού των γιατρών από το στόμα της αναπληρώτριας υπουργού υγείας ως επιχείρημα ανταμοιβής, εκτός από αστειότητα συνδέεται με τον τρόπο λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων ο οποίος μπαίνει σε εφαρμογή.
Είναι εμφανής η προσπάθεια της υπουργού Δημόσιας Υγείας να προσφέρει κίνητρα στους γιατρούς κάνοντας αποδεκτό στη συνείδηση των πολιτών ότι αφού το φακελάκι έχει γίνει βίωμα στη συναλλαγή υγείας με τους γιατρούς είναι εύκολο να δεχτούν ότι στα απογευματινά ιατρεία η πληρωμή θα γίνεται από την τσέπη των ασθενών.
Το ζήτημα χρηματισμού του νοσοκομειακού ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στην Ελλάδα είναι γνωστό και αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη.
Αυτό επικαλείται και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη που χαριτολογώντας σε συνέντευξη της σε γνωστή εκπομπή Νομιμοποιεί την απαράδεκτη πραγματικότητα που συμβαίνει επικαλούμενη το μικρό ποσοστό γιατρών που χρηματίζονται με φακελάκια.
Το ότι οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους βούληση απαξιώνουν και κρατούν χαμηλά τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιβαρύνονται οι ίδιοι οι ασθενείς για τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να τους προσφέρει το δημόσιο σύστημα υγείας.
Με την νομιμοποίηση της νοοτροπίας του χρηματισμού των γιατρών
από τους ασθενείς δεν αντιμετωπίζονται οι χαμηλοί μισθοί σε ένα κράτος που η κυβέρνηση του καυχιέται ότι ενδιαφέρεται με ευαισθησία για την δημόσια υγεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου